Om mig

Om mig

 

Mit navn er Dorthe Rasmussen. Jeg er gift og mor til to. Og så har jeg startet RasmussenCoaching.

 

Min mission er at hjælpe børn, unge og voksne med de temaer, livskriser og problemer der fylder og hæmmer for trivsel og positiv vækst. Når man coaches eller undervises i Mindfulness hos mig, bruger jeg et udpluk af de værktøjer jeg har tilegnet mig gennem mine uddannelser, som jeg finder passer bedst til sessionen og personen overfor mig.

 

Det er vigtigt for mig at hver enkelt person føler sig mødt og set af mig på en hjertevarm, positiv og (k)ærlig måde.

 

Min baggrund

Jeg er uddannet pædagog og har fra mit arbejde i forskellige institutioner fået en masse erfaring med børn i alle aldre og deres familier. Jeg har arbejdet med børns sprogudvikling samt børns svære følelser i forbindelse med skilsmisse, savn, dødsfald, sygdom, flytning og meget mere og brænder helt generelt for at hjælpe børn igennem svære livsforløb.I arbejdet med børnene blev jeg opmærksom på hvor mange budskaber der kan findes i tegning og tegninger.

 

Mit eget første bekendtskab med coaching var, da jeg ,som uddannet pædagog søgte mere viden om familier i sorg, valgte at tage Sorg-Pilotuddannelsen. Uddannelsen gav mig, udover personlig udvikling, redskaber til at støtte børn, unge og voksne i kriser, sorg og savn.

 

I min uddannelse som NLP-Practitioner fik jeg redskaber til at arbejde med dårlige vaner, livsmønstre og overbevisninger der hæmmer og begrænser livsglæde og personlig udvikling. Særligt bruger jeg redskaber herfra til at arbejde med lavt selvværd og manglende selvtillid. Gennem min brug af NLP har jeg især lært hvordan man kan arbejde med at flytte fokus fra det der ikke duer til det der duer!!!

 

Gennem min Imagery Coaching uddannelse lærte jeg, at vi alle har et indre sprog, som vi er mere eller mindre gode til at lytte til. Det kan være svært at få sat ord på, hvad det præcist er der sker indeni når vi er i krise eller føler os pressede. Jeg lærte, at når jeg er udfordret af noget jeg ikke præcist kan sætte ord på eller forklare, så fungerer det fantastisk effektivt og overraskende hurtigt at tegne det. Jeg har selv gået vejen og prøvet tegnecoaching, selv om jeg i den grad mangler tegnetalent. Men det er SLET IKKE det det handler om. Tegnecoaching handler om at finde det budskab, som en tegning altid har. Budskabet er dit og altid individuelt og dermed unikt!! Tegnecoaching er den type coaching der har gjort størst forandring og dermed indtryk på mig. DET ønsker jeg at give videre.

 

Gennem Mindfulness MBCT(Mindfulness Baseret Kognitiv Therapi) Uddannelsen fik jeg bevidsthed om hvordan kroppens signaler, smerter, gener og glæder hænger uløseligt sammen med det vi tænker og føler. Og det vi tænker og føler hænger sammen med det vi gør og de valg vi foretager os. Jeg oplevede, at når jeg var udfordret i livet, var/er det ofte fordi jeg, og vi, netop lever mest i hovede. Vi tænker og tænker for at finde logiske og fornuftige løsninger på vores udfordringer og problemer. Det hjælper mindfulness med at tydeliggøre. Jeg har nu selv brugt Mindfulness i flere år, og udover at give mig indre ro og klarhed til det, som livet nu byder mig, har jeg fået redskaber til at lære mig selv meget bedre at kende.

 

Jeg har allerede mange redskaber i værktøjskassen, men arbejder fortsat nysgerrigt med at forbedre dem og lære nyt om menneskellige processer og om mig selv.

Rasmussen Coaching v. Dorthe Rasmussen · Thit Jensenvej 37 · 7182 Bredsten · Mail: dorthe@rasmussencoaching.dk